Queen of Hearts. Een onderzoek naar risicofactoren voor hart- en vaatziekten

Queen of Hearts is een wetenschappelijk onderzoek naar (risicofactoren van) hart- en vaatziekten. De zwangerschap is een stresstest voor hart en vaten. Vrouwen die tijdens hun zwangerschap (pre-) eclampsie en of het HELLP-syndroom hebben doorgemaakt, hebben een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar hart- en vaatziekten bij vrouwen. Vrouwen die tijdens hun zwangerschap bloeddrukproblemen en eiwitverlies hebben gehad, ontwikkelen ook vaak later in hun leven een hoge bloeddruk. Queen of Hearts zoekt naar de onderliggende factoren, want er is mogelijk een verband tussen de bloeddrukproblemen tijden de zwangerschap en op latere leeftijd. Dit zou betekenen dat bloeddrukproblemen tijdens de zwangerschap een belangrijk signaal zijn op hart- en vaatziekten op latere leeftijd.

Met het onderzoek Queen of Hearts, hopen de onderzoekers dat de risicofactoren op hart- en vaatziekten bij vrouwen beter herkend worden en dat er in een vroeg stadium preventieve maatregelen genomen kunnen worden.

Bron: https://gynaecologie.mumc.nl/na-de-zwangerschap
 

http://hartvoorhellp.nl/wp-content/uploads/2017/02/Informatiefolder-Queen-of-Hearts.pdf

 

 

7 reacties

 1. Sonja van Eekelen op 9 maart 2017 om 16:45

  Goedemiddag
  Ik zou me graag op willen geven voor het onderzoek.
  Mvg Sonja van Eekelen

  • hartvoorhellp op 9 maart 2017 om 18:19

   Beste Sonja,

   Helaas kun jij je niet bij ons aanmelden voor deelname aan het Queen of Hearts onderzoek. Het Queen of Hearts onderzoek wordt uitgevoerd door het Transmuraal Vrouwen Dagcentrum van het MUMC+ te Maastricht. Dit is de link naar de contactgegevens van het Transmuraal Vrouwen dagcentrum MUMC+.
   https://gynaecologie.mumc.nl/contact

   Hier kun je kenbaar maken dat je graag wilt deelnemen.

   Succes!
   Hart voor HELLP

 2. di op 13 december 2017 om 14:07

  beste , Ik heb helpp syndroom gehad in 1988 en nu maak ik me zorgen omdat ik lees dat er op latere leeftijd kans op hart en vaatziekte.
  Kan u me meer informatie geven en is het erfelijk mijn dochter is nu ook in verwachting

 3. mirani steenhorst op 16 maart 2018 om 02:58

  In 1979 kreeg ik pre-eclampsie en werd mijn dochter na 35 weken zwangerschap geboren na een spontane bevalling, de avond voordat ik zou worden ingeleid.
  Ik had toen eiwit in de urine, hoge bloeddruk en opgezwollen handen, voeten en aangezicht.
  Nu ben ik 63 en in behandeling voor hypertensie stadium 1
  Vastgesteld na stressproblemen door werksituatie. Ik vraag me af of de eclampsie hier ook iets mee te maken heeft? Slaap wel al jaren slecht (snurken) en heb teveel slechte cholesterol.

 4. tineke floris bankras op 5 april 2018 om 13:09

  Heb ook hellp gehad bij mij oudste in 1996 met 30 weken spoed keizersnede in 1998 tweede kind wel hogebloeddruk en vocht vast houden geboren met 39 weken in 2000 60 of nog meer TIA`s gehad linkerkant zelfs tijdelijk verlamd geweest in 2009 kreeg ik te horen na jaren emmeren dat mijn hart het niet goed deed duizende keren bij huisarts geweest en weer weg gestuurd toen kregen we een nieuwe huisarts bleek ik al jaren ritmestoornissen te hebben en mijn hart ging steeds minder doen een AVblock dus had geen onderslagen bij inspanning hart sloeg maar 40 keer en bij inspanning nog geen 30 gevolg een pacemaker toen ging het een paar maanden beter toen ging mijn hart op hol en weer ritmestoornissen werd vol pillen geduwd niks hielp bij AMC beland nieuwe pacemaker gehad bij de ander draaide een draad uit mijn hart gevolg boven en onder ritmestoornissen die tegen elkaar op gingen daarna was het ff rustig en begon er weer een nieuwe ellende ik op het internet bij lot genoten zoeken misschien een allergie en jawel die had ik voor de hele pacemaker maar niet voor de draden Allergie voor titanium maar ook epoxy van de kunststof boven kant Heb nu een pacemaker met een inerte coating speciaal voor mij gemaakt in Amerika die heb ik nu het gaat stukken beter ben van heel veel medicatie af nu nog maar 4 ipv 13 heb geen hoge bloeddruk meer nu is ook mijn b12 niet oke dus ga ik 11 april 2018 naar de kliniek hier voor en hoop dat dat er na ruim 21 jaar rust mag komen in mijn lijf ben nu 51 jaar oud en altijd moe

 5. tineke floris bankras op 5 april 2018 om 13:10

  Heb ook hellp gehad bij mij oudste in 1996 met 30 weken spoed keizersnede in 1998 tweede kind wel hogebloeddruk en vocht vast houden geboren met 39 weken in 2000 60 of nog meer TIA`s gehad linkerkant zelfs tijdelijk verlamd geweest in 2009 kreeg ik te horen na jaren emmeren dat mijn hart het niet goed deed duizende keren bij huisarts geweest en weer weg gestuurd toen kregen we een nieuwe huisarts bleek ik al jaren ritmestoornissen te hebben en mijn hart ging steeds minder doen een AVblock dus had geen onderslagen bij inspanning hart sloeg maar 40 keer en bij inspanning nog geen 30 gevolg een pacemaker toen ging het een paar maanden beter toen ging mijn hart op hol en weer ritmestoornissen werd vol pillen geduwd niks hielp bij AMC beland nieuwe pacemaker gehad bij de ander draaide een draad uit mijn hart gevolg boven en onder ritmestoornissen die tegen elkaar op gingen daarna was het ff rustig en begon er weer een nieuwe ellende ik op het internet bij lot genoten zoeken misschien een allergie en jawel die had ik voor de hele pacemaker maar niet voor de draden Allergie voor titanium maar ook epoxy van de kunststof boven kant Heb nu een pacemaker met een inerte coating speciaal voor mij gemaakt in Amerika die heb ik nu het gaat stukken beter ben van heel veel medicatie af nu nog maar 4 ipv 13 heb geen hoge bloeddruk meer nu is ook mijn b12 niet oke dus ga ik 11 april 2018 naar de kliniek hier voor en hoop dat dat er na ruim 21 jaar rust mag komen in mijn lijf ben nu 51 jaar oud en altijd moe Als u meer wilt weten kunt u mij altijd mailen

Laat een reactie achter